Légy kreatív, és gondolkozz mindig új dolgokon!

közzétéve: 2015. április 03., péntekBlog

Mennyire egyszerű figyelni a konkurenciát, és az ő lépéseit lekövetni, ugye? Ezzel csak egy baj van: Így mindig egy lépéssel le leszel maradva.

A konkurencia másolásával ugyan nem maradsz le a trendekről, de elveszted az eredetiséged, és unalmassá válsz, ez törvényszerű. Ezért kell kitalálni mindig új dolgokat, de nem kell ehhez kreatív lángelmének lenni, csupán elég nyitott szemmel járni a világban.

Ezt tették Naama Steinbock és Idan Friedman tervezők is, amikor kitalálták ezt a zseniális játékot, amely úgy működik, hogy a sok apró kiegészítővel, amit a doboz tartalmaz vicces kis állatkákat lehet varázsolni a parafa dugókból.

Cuki, cuki, de miért zseniális?

Na most érkeztünk a lényeghez. Miért zseniális ez a termék? Vajon mit tett ez a két kreatív elme, azon túl hogy készített egy aranyos játékot? ... Hát választ adott egy fogyasztói igényre! 

Gondolj csak bele, vagy egyszerűen csak helyezd a gyakorlatba a saját példádon. Összeülsz egy szűk társasággal egy kellemes kis borozgatásra. Bontod a borokat, az asztalon meg gyűlnek az üvegek, és a dugók. Mindig, kivétel nélkül van legalább egy-két ember a társaságban, aki a dugókkal matat a beszélgetés közben. Ha ezek az emberek megkaparinthatják ezt a kis játékot, akkor biztosan sokkot kapnak, és őrült építkezésbe kezdenek, majd bevonják a többieket, majd végül buta szerepjátékokat találnak ki az elkészült bábokkal, és az egész este egy nagy röhögésbe fullad.

Nos ahhoz már nem kell nagy matek, hogy legközelebb melyik bort emelik le a polcról, és nem csak a házigazda, hanem a társaság többi tagja is.

Akkor megéri vajon a plusz befektetést ez a kiegészítő, megéri új ötleteken agyalni? Hát persze, sőt kötelező! Neked mi lesz a következő ötleted, amit megvalósítasz?

 

Szólj hozzá Te is!
0 hozzászólás
Belépés más szolgáltatásokban élő regisztrációval
A weboldal cookie-kat használ Adatkezelési szabályzatértem