Hol és hogyan használd a videót a kommunikációdban?

közzétéve: 2016. február 08., hétfőBlog

Hogyan lehet saját videók készítésével ténylegesen megszerezni a vevőd figyelmét? Avagy hogyan és hol használd jól a videókat?

  Nem véletlenül írok ennyit a videókról. Tudnod kell ugyanis, hogy a mai irgalmatlan mennyiségű információdömpingben egyre kevesebbet olvasnak a fogyasztók. Ez nem lustaság kérdése, hanem egyszerűen böngészés közben már időrablásnak számít. Egy másfél perces videóban közölt információt legalább öt percig tartana elolvasni. Ezért a videó kommunikáció fontos és hatékony eleme a marketingednek.

  Az előző cikkben már megmutattam, hogy hogyan készíts olyan videót, ami felkelti a vevőid figyelmét, most nézzük meg, hogy mit kell tenned ahhoz, hogy kézzel fogható eredmény is szülessen a munkából. Összeírtam a lehetséges felületeket, és azok használati módjait, amiből majd ügyesen válogatva tudod a kampányaidat támogatni. Lássuk!

 

 A saját weboldalad 

  Eleve, ha jól használod az oldalad, akkor minden online felülettel összekötötted, ahol csak jelen vagy, ezért itt a hangulat megteremtésére kell koncentrálnod. Ide jöhet a másfél-két perces bemutatkozó videó, lehetőleg a főoldalra, Amivel ígéretet teszel a vevődnek, hogy veled jól fogja érezni magát.

Például:

 

 

 Facebook 

  A Facebook jelenleg a saját weboldalad után a legfontosabb felület, amivel foglalkoznod kell, ezért nagy hangsúlyt kell fektetned rá. Itt alkalmanként megoszthatod a bemutatkozó videódat, de inkább rövidebb 10-15 másodperces anyagokat készíts ide, ami kampánytól függően lehet csak annyi, hogy körbeforog egy palack borod, és közben elmesélsz egy rövid történetet róla. de kampánytól függően lehet egy gyorsra vágott rendezvényfelvétel, ha a következő bulidat szeretnéd promózni. Érdemes tudni, hogy a Facebook a hírfolyam megjelenítéseknél előnyben részesíti a saját rendszerű videókat, ezért ha máshova töltötted fel az anyagaidat, ide akkor is külön tedd fel, így jobb lesz az elérés.

Például:

 

 

 Youtube 

  A youtube a Te saját, külön bejáratú műsorcsatornád. Létre kell hoznod egy saját fiókot, ahová az összes videódat feltöltheted. Ha rendszeresen frissíted a tartalmad, és meg is hirdeted a csatornádat, akkor szép számú követőre tudsz itt is szert tenni. Különösen népszerűek a vicces videók, érdemes ilyen betétekkel is feldobni egy kicsit a választékod.

Például:

 

 

 Instagram 

  Az Instagram egy nagyon feljövőben lévő közösségi felület, ha érdekes számodra a 30 alatti korcsoport, akkor mindenképp használnod kell ezt is. Itt eredetileg képeket lehetett csak megosztani, de újabban 15 másodperces videókat is lehet készíteni vele. Ezt a felületet leginkább aktualitásokra használhatod, ha például rendezvény van nálad, és szeretnéd megosztani a követőiddel, hogy milyen sokan jöttek el. De alkalmas lehet hasznos tanácsok megosztására is.

Például:

 

 

  Ezeken kívül számos más felület létezik még, ahol videókat lehet közzétenni, de a jelenlegi állás szerint Magyarországon ezzel a négy felülettel eléred a vevőid nagy részét, a többi egyelőre csak a "futottak még" kategóriába tartozik.

Meg van, hogy hol és milyet... na de hogyan?

  Na ez a fogós kérdés. Ezerféle kombinációs lehetőség van a hogyanra, és nagyban függ a célcsoportodtól, kampányaidtól és a marketingtervedtől. A legegyszerűbben talán egy példával tudnám bemutatni.

  Tegyük fel, hogy egy borvacsorát szervezel a borászatodnál, ahová meghívsz egy neves előadót is, és egy ügyes kampánnyal szeretnéd biztosítani, hogy minél többen jöjjenek el. Nézzük meg, hogy milyen videó elemekkel tudod támogatni a kampányodat:

  • Egy hónappal a rendezvény előtt, amikor elkezdted kiküldeni a hírleveleket, és a weboldaladon belül kialakítottál egy külön a rendezvénynek szánt aloldalt (landing page, mostantól "lp"), elkezdesz posztolni pár naponta a Facebookon rövid videókat, ahol a borászat (vállalkozó kedvű) alkalmazottai a meghívott előadó slágereit dúdolják munka közben. Irányítod ezzel a forgalmat a lp-re.
  • Ezzel egy időben a tavalyi rendezvényről készült klip-szerű videót beágyazod a lp-be, egyúttal közzé teszed a Facebookon, és a youtube csatornádon. Ez utóbbin ráhelyezhető feliratokkal irányítod a forgalmat az lp-re.
  • Ha van rá lehetőséged, akkor megkérsz pár tavalyi, esetleg visszatérő vendéget, hogy mondják el pár szóban a legutóbbi élményeiket. Ezeket egyesével jelenteted meg az Instagram kivételével mindenütt a kampány ideje alatt, a végén persze a lp-re terelve a forgalmat.
  • A buli előtt egy-két nappal, és a buli délelőttjén készíthetsz belsős werk-videókat, Lássák a vendégek, hogy mennyire készültök, és még a kíváncsiságuknak is eleget teszel, hogy a kulisszák mögé engeded őket egy kicsit.
  • A rendezvény napján időről időre posztolod az aktuális hangulatot rövid videók formájában a Facebookon, és az Instagramon.
  • A rendezvényen gondoskodsz arról, hogy megszülessen a klip-szerű egyperces, amit utólag ki tudsz tenni az oldaladra, és Facebookra, hadd irigykedjenek, akik nem jöttek el, és jövőre tuti, hogy jöjjenek.

  Ha ezeket mind megcsináltad, akkor elmondhatod magadról, hogy elég alaposan adtál a videó kommunikációnak, ráadásul ehhez rajtad kívül nincs másra szükséged, csak egy átlagos mobiltelefonra.

Szólj hozzá Te is!
0 hozzászólás
Belépés más szolgáltatásokban élő regisztrációval
PW CMS 1.5 · Adatkezelési szabályzat · Visszajelzés küldése
A weboldal cookie-kat használ Adatkezelési szabályzatértem