Elad-e a jó fotó?

közzétéve: 2015. március 02., hétfőBlog

Napjainkban a digitális technológia elterjedésével a fotózás tényleg olyan egyszerű lett, mint az 1x1. Nagyon sok ember úgy érzi, hogy azért, mert megnyomja a gombot, és lesz belőle egy kép akkor már tud fotózni. Nálad mi a helyzet?

Napjainkban a digitális technológia elterjedésével a fotózás tényleg olyan egyszerű lett, mint az 1x1. Nagyon sok ember úgy érzi, hogy azért, mert megnyomja a gombot, és lesz belőle egy kép akkor már tud fotózni. Nálad mi a helyzet? Te fotózol, vagy az unokaöcséd? Minek költs fotósra, amikor most vettél 200 ezerért egy profi gépet?

Na erre mellékeltem a képen egy mintát. Jó erős kontrasztot választottam a két kép között, hogy ordítson a különbség. 

 

Nézzük csak, mit látunk az egyes képen: Délben készült, gyakorlatilag nincsenek árnyékok, kb. 50%-a a képnek egy valaha zölt, de mostanra inkább kiégett gyep, egy jobbról belógó kerti ülőgarnitúra részlet, ami feleslegesen odavonzza a szemet, mert nehezen értelmezhető és van a képen egy pár szőlőtőke is. Már csak a jobb alsó sarokból hiányzik a sárga dátumfelirat, na az a grafikusok rémálma.

 

...és nézzük mit látunk a 2-es képen: Egy érzést. Ennyi. Nem keresgeti a szem a témát, és nem kell értelmezni sem. Csak rá kell pillantani, behunyni a szemünket, és érezni... nyugalmat, szépséget... életérzést. Nem hiányzik semmi a képról, és nincs semmiből sok. Kellemesen arányos, és harmónikusak a színek. Igen, ez is egy szakma.

 

Ezekután el kell gondolkozni, hogy drága-e a profi fotós, vagy az a drága, ha spórolni akarsz ezen? Hmm?

 

Szólj hozzá Te is!
0 hozzászólás
Belépés más szolgáltatásokban élő regisztrációval
A weboldal cookie-kat használ Adatkezelési szabályzatértem