Édes élmény töményen - Működik vajon?

közzétéve: 2015. április 30., csütörtökBlog

Kicsit most zárj ki minden előítéletet, és koncentrálj csak a márkára. Ha véletlenszerűen megkérdezel az utcán 10 embert, hogy ismeri-e a La Fiesta márkát, 7 azt fogja mondani, hogy hallott már róla, ebből 5 pedig azt is tudja, hogy borról van szó. Szép arányok, de hogy sikerült ezt elérni?

  Ha most a szakma szemszögéből nézzük a dolgot, akkor jöhetnek a lesajnáló pillantások, és a fintorok, mondom mindezt úgy, hogy távol álljon tőlem bármi nemű ítélkezés, miután nem vagyok borszakértő.

=========

>> DE <<

=========

  Még mielőtt fintorra húzná bárki a száját, mutasson fel öt, nem több, csupán 5 erősebb és ismertebb borbrandet itthon... Itt most jöhet egy-két villányi márka, ők vannak talán a sor elején, de aztán kifújt. Hiába a minőség, hiába a tradíció és hiába a szakmai elismerések, a sok plecsni: a La Fiesta veri a mezőny jelentős részét. Ezt mondjuk személy szerint én úgy tudom az én kis mikro piackutatásommal lemérni, hogy ha vendégeket hívok, akkor azok a vendégek, akik kicsit sem értenek az alkoholokhoz, de tudják, hogy én szeretem a "jó" borokat, akkor tízből 7 tuti ilyen palackkal állít be, a maradék három meg továbbajándékoz az otthon porosodó készletből. :)

De hogyan éri ezt el a La Fiesta?

  Erre a kérdésre nagyon egyszerű a magyarázat. Ennek a márkának a marketingesei egyetlen ősi kommunikációs eszközt használnak, melyet a legegyszerűbben egy közhellyel lehet megfogalmazni: "Ismétlés a tudás anyja."

  Bizony ennyi. Ismétel, ismétel és ismétel, mindezt addig, amíg teljesen át nem mossa az agyakat. Ők konkrétan kiszemeltek egy műsorsávot az egyik kereskedelmi csatornán, és majdnem minden hét majdnem minden napján nyeremény játékoznak. De mire ezt leírtam, már Te is tudod, hogy hol és mit, majdnem teljesen biztos vagyok benne.

  Ezzel a következetességgel elérte a márka azt, hogy annak a főműsoridős adássávnak a nézői javarészt meg vannak győződve az ismétlések hatására, hogy a jó bor a La Fiesta. Győztek, fanfár, függöny.

Szólj hozzá Te is!
0 hozzászólás
Belépés más szolgáltatásokban élő regisztrációval
PW CMS 1.5 · Adatkezelési szabályzat · Visszajelzés küldése
A weboldal cookie-kat használ Adatkezelési szabályzatértem