Csináltad már extrém helyeken?

közzétéve: 2015. június 10., szerdaBlog

Milyen kérdés ez már, és hogy jön ide a bor? A kérdés jó, hidd el. A válaszra pedig nagyon kíváncsi vagyok! Most figyelj! :)

  Oké, még mielőtt rám olvasná valaki, hogy perverz vagyok (főleg a meztelen csajos cikk után) szeretném leszögezni, hogy most kifejezetten a bor értékesítéséről van szó.

  Felgyorsuló világunkban - hasznos tagjaként fogyasztás orientált társadalmunknak - rendszeres látogatója vagyok a bevásárló központoknak. Kényelmes megoldás, mert mindennek meg van a helye. Cipőt a cipőboltban, élelmiszert az élelmiszer boltban keresek. Könyvet pedig természetesen a könyvesboltban... de hoppá, mit keres itt ez a boros polc.

  Nyilván már tudod miről van szó. Igen, az Alexandráról, és a benne kapható Matias borokról. Valahányszor betértünk a könyvesboltba a családdal, mindig látótérbe került a bor. Felkelti az ember figyelmét, pedig könyvet keres, és nem csak a borkedvelők figyelméről van szó, hanem azoknak a tekintete is rátéved ezekre a borokra, akik esetleg egy jó ajándékot keresnek valamilyen alkalomra.

  Minél többször látom, annál jobban tetszik ez az extrém értékesítési felület választás. Tovább megyek, még ideológiát is találni a koncepcióban: Egy jó könyv mellé vigyél magaddal egy palack jó bort! - ugye?

Borzasztó egyszerű a magyarázat.

  Történetesen ismerem a borászat kereskedelmi vezetőjét, és felhívtam, hogy honnan jött ez az ötlet, hogy könyvesboltban árulják a boraikat? Borzasztó egyszerű a magyarázat - jött a válasz - Az Alexandrának és a Matias Borászatnak ugyan az a tulajdonosa, Matyi Dezső. Kézenfekvő volt összekötni a kettőt.

  A választ értem, de ez így nem ér már... ejjhh... titkon abban bíztam, hogy egy elemi zsenialitással felvértezett marketinges kolléga "mindentvivő" ötlete volt. Persze mindegy is, a lényeg, hogy szerintem jó az irány, és biztos vagyok benne, hogy jól is működik.

  Igazából maga után vonja, - fel sem tűnik és azon kapom magam - hogy azon agyalok, hogy milyen helyeket tudok még elképzelni a bor értékesítésére.

  Te elkezdtél gondolkozni? Van extrém ötleted? Csináld meg!

Szólj hozzá Te is!
0 hozzászólás
PW CMS 1.5 · Adatkezelési szabályzat · Visszajelzés küldése
A weboldal cookie-kat használ Adatkezelési szabályzatértem