Borklub - divatos, de jól használod?

közzétéve: 2015. augusztus 20., csütörtökBlog

Divatos a Borklub kifejezés használata a borászati weboldalakon, de sajnos nagyon sokan rosszul használják az elvet. Az ugyanis nem elég, ha Te is kiírod egy menüpontra, hamár a többiek is használják, ennél sokkal többet kell tenni, hogy jól működjön.

  A legtöbben szimpatikusnak látják az elképzelést, hogy csináljunk borklubot. Más is csinálja, jól hangzik és lehet vele feliratkozót gyűjteni, hát csináljunk mi is. Az elképzelés megállja a helyét, csak így egy kicsit kevés.

  Gondolkozzunk egy kicsit a vevőnk fejével, mondjuk én kedvelem az XY Borászat borait. Felkeresem a weboldalát, és látom, hogy invitálnak a borklubjukba. Érdekes, nézzük meg mi ez: Ha kíváncsi vagy, hogy mi történik velünk... Itt tájékozódhatsz aktuális akcióinkról... A pincénkkel kapcsolatos legfrissebb hírek... - ajjaj, már ásítok is.

Hol követte el XY Borászat a hibát?

  Nos először is magáról beszélt a vevő helyett, erről már korábban írtam részletesebben. Aztán ami még ennél is fontosabb: nem ígért semmi különöset. Ezek közül egyik sem volt olyan ajánlat, amitől azonnal megremegett volna a térdem, és füstölő ujjakkal adtam volna meg az e-mail címem.

A megoldás?

  A kommunikációs trükk itt sem változik: a vevődről kell beszélned, az ő igényeit kell lesni, és olyat adni neki, amitől különlegesnek érzi majd magát. Igen, arról kell meggyőznöd a vevődet, hogy a borklubod tagjaként egy egészen különleges élményben lesz része, és mindenki másra majd sajnálkozva tekint le a fellegek közül, aki nem lehet tagja ennek a klubnak.

Pontosítok:

  Először is ne legyen könnyen elérhető a klubtagság, kösd feltételekhez, mondjuk csak bizonyos értékű vásárlás fölött lehet tag. Tudod, sokkal édesebb az a gyümölcs, amiért megdolgoztál annál, ami csak az öledbe pottyant. Azután adj különleges, egyedi kedvezményt a tagoknak, szervezz VIP rendezvényt, klubtalálkozót, de mindeközben nagyon ügyelj rá, hogy minderről az is tudjon, aki nem klubtag, hogy egye őket a penész, és tagok akarjanak lenni ők is.

  Ennyit kell tenned, érezze a vevőd magát királynak, és máris értelmet adtál a klubodnak. 1x1 csupán ez is, nem? :)

Szólj hozzá Te is!
0 hozzászólás
Belépés más szolgáltatásokban élő regisztrációval
A weboldal cookie-kat használ Adatkezelési szabályzatértem