A webshop kell, vagy nem kell?

közzétéve: 2015. február 26., csütörtökBlog

Mérlegelni kell: Mennyibe kerül egy webshop létrehozása és üzemeltetése? Mennyire idős korosztály a célcsoport? Milyenek ennek a korcsoportnak az internetezési szokásaik?

"...A mi borainkat az idősebbek vásárolják, emiatt nem fektettünk webshop-ba energiát, mert szerintünk kevesen fogják használni..."

A kérdés ismét megint sok borászatot érint, és nagyon is helyén való. A véleményem az, hogy mérlegelni kell. Mennyibe kerül egy webshop létrehozása és üzemeltetése? Mennyire idős korosztály a célcsoport? Milyenek ennek a korcsoportnak az internetezési szokásaik? Ez könnyen kiszámolható. Viszont az egyik legnagyobb hiba, hogy belefektetnek a webshopba, feltöltik a borokat, beárazzák, több nyelven elkészítik a leírást, elindítják és hátradőlnek. Na ez így nagy csalódás lesz. Ha az interneten akarsz értékesíteni, akkor fel kell építened az online rendszeredet. Több csatornán keresztül kell "szállítanod" a potenciális vásárlókat a webshopba. Mondok egy példát: Elkészült a primőr roséd. Akkor csinálsz egy akciót, hogy mondjuk hasonlítsák össze a vevőid a tavalyival, és a kettő vásárlása esetén adsz x% kedvezményt. Meg van az apropó, most figyelj! Ezt az akciót kiteszed a weboldaladra a hírekbe, csinálsz róla egy Facebook posztot és beleteszed a heti hírleveledbe. (egy szinttel feljebb csinálsz egy szelfit az Instagramra, ahogy kóstoljátok épp össze a kollégákkal, és le is videózod a youtube fiókodba, ahogy a kollégák véleményt is mondanak róla, stb) A lényeg, hogy bárhová teszed fel, mindig legyen link a bejegyzés végén a webshopodhoz. Az idősebb korosztályról meg annyit, hogy alul vannak becsülve. :) Egyre komolyabb internetezési szokások terjednek el, egyre idősebb korosztályban. Lehet, hogy az Instagramot nem használják, de a google-t és a Facebook-ot tuti. Tehát a mérlegelésbe bele kell számítani a később szükséges ráfordítandó energiát is.

 

Szólj hozzá Te is!
0 hozzászólás
Belépés más szolgáltatásokban élő regisztrációval
A weboldal cookie-kat használ Adatkezelési szabályzatértem