A társadalmi felelősségvállalás a barátod

közzétéve: 2015. március 12., csütörtökBlog

"Társadalmi felelősségvállalás" Divatos kifejezés ez, de vajon miért éri meg pénzt áldozni erre a cégeknek azon túl persze, hogy nemes dolog segíteni másokon. Boncolgassuk ki egy kicsit ezt a témát.

Egy közös, jó ügy érdekében kiállni mindig felemelő dolog. Lehet az környezetvédelem, egészségügy vagy az állatok megmentése. De miért jó ez egy cégnek, miért jó ez egy borászatnak?

Kezdem ott, hogy terítem a lapokat, és álszentség nélkül leírom (előre mindenkitől elnézést kérek, akit ez érzékenyen érintene, és a gyengébb idegzetűek kapcsoljanak el) ez kőkemény üzlet, és minden támogatásra fordított összeg kamatostul koppan az asztalunkon visszafelé, ha jól csináljuk.

 

Na nézzük, mi az amit adsz?

  • Kiválasztasz magadnak egy jó ügyet. Ez lehet teljesen személyre szabott a méreteidhez képest. Ha egy kisebb borászatot viszel, akkor nem kell rögtön rágyorsulni a globális felmelegedésre, elég ha akár egy regionális problémát választasz, mondjuk a magyar tenger környékén a Balatoni Hekk* megmentése :)  
  • Meghatározol egy összeget, amit rá tudsz szánni erre az ügyre úgy, hogy 70% ami a nemes célra megy, 30% pedig amiből arról gondoskodsz, hogy mindenki tudjon róla. Nézd csak a Samsung milyen zseniálisan teszi mindezt:

 Megszervezték egy hallássérült srác napját úgy, hogy mindenki használta a jelnyelvet, akivel csak találkozott. 
Ezt a zseniálisan megkomponált videót 3 hónap alatt 3 millióan látták.​

 

Mi az amit kapsz érte?

  • Ha a közösségi média Istenének erejét hívod segítségül (nyilván egy kis anyagi támogatásért cserébe), akkor nagy számú nézettséget, vagy elérést. Sokan fogják látni a neved.
  • ...és ezzel együtt a neved rögtön kap egy minőségi pozitív előjelet is, mert Te leszel az a JÓFEJ, aki nem csak szuper borokat készít, de a Balatoni Hekket* is segít megmenteni, és máris bejutottál egy új célcsoporthoz. Azokhoz a borkedvelőkhöz, akiknek esetleg még fel sem tűntél, de miután szívükön viselik a Hekkek* sorsát, így most már csak a Te boraidat fogják vásárolni.

Láttam már egy két borászat oldalán a "közösségi felelősségvállalás" címkéjét, tehát valami már történik, ez jó jel, de ha csak felsorolod, hogy mennyi mindent támogattál, akkor azt még nem fordítottad a javadra. Nem leszel hiteltelen, ha egy kicsit meg is szellőzteted a hírét az adományodnak.

 

*A Balatoni Hekk példáért én kérek elnézést... nekem tetszik... tényleg sajnálom... 

Szólj hozzá Te is!
0 hozzászólás
Belépés más szolgáltatásokban élő regisztrációval
A weboldal cookie-kat használ Adatkezelési szabályzatértem